探險家成就

• 攻略數目2482
  • 編輯推介攻略84
  • 會員推介攻略108
  • 我推介的攻略62
  • 味之素
  • 五星探險家
  • 經驗值:92586 (指南)
  •  
    96.27%
  • 人氣指數 1859023
第10名
  • 大食代東京釜飯

作者:味之素      發表日期:2011-12-31

3人行街日,唔知食咩好,於是去了大食代睇下有咩岩食,兜左一圈見喱個幾正又未食過,就試下~!牛肉野菜煮~肥淋淋的湯底...牛肉,野菜味道偏濃!汁燒雞肉飯~!保溫狀...
  • 662/0留言

• 旺角寶島茶居~

作者:味之素      發表日期:2011-12-29

同會長andking去行街食飯,會長推介喱到的手撕雞湯米線不錯,於是來試下了~!要左手撕雞湯米+茉香奶茶,$39~!不會長andking的綠茶,唔記得咩味,個賣...
  • 736/0留言

• 四洲HELLO KITTY甘栗...

作者:味之素      發表日期:2011-12-25

係零食物物語buy,$10,個包裝好得意呀,又係kt,內付kt既立體組合咭~!立體咭有好多款式!其實都幾細包,不過包裝靚預左佢份量少........!同平時食開...
  • 攻略涉及好去處 :  皇后像廣場

• 1185/0留言

• Marco's Oyster ...

作者:味之素      發表日期:2011-12-24

aeris生日飯,去了marco's食,年前都來過喱到食,覺得喱到既鵝肝and心太軟都幾好味,有信心既保證呀~!環境,藍白色為主,依然係藍色既燈光,有點刺眼,依...
  • 攻略涉及好去處 :  MARCO'S OYSTER BAR & GRILL (佐敦總店)

• 948/0留言

• 旺角天機棧扒房+聖誕總動員@海...

作者:味之素      發表日期:2011-12-21

同文聚舊日,去mk行街同食飯,唔知食咩好,周圍行留意到喱間,聽過下個心太軟幾出名,於是就試下了,岩去到時6:00-7:00到,冇乜人!個場唔算好大,暗的環境,本...
  • 757/0留言

• 澳門再次奴食之旅DAY2~

作者:味之素      發表日期:2011-12-20

早上一醒,就來到氹仔波爾圖食"早餐",聽講喱到既乳豬飯好出名架~!午餐算幾平!環境設計幾靚,加上有聖誕佈置同暗燈,更加有氣氛!見午餐幾抵,要左一個setlunc...
  • 1113/0留言

• 澳門再次奴食之旅DAY 1~

作者:味之素      發表日期:2011-12-19

因為之前寫食評中左ufood新華$1000禮卷,so同親戚一齊去澳門一轉,2日1夜,又去澳門了!記得年頭去過一次,估唔到年尾又去呀~本身想住銀河,不過full了...
  • 874/0留言

• XD Cafe~

作者:味之素      發表日期:2011-12-10

yin團購左喱間XDcafe,用$30可以食價值$80既餐,都幾低,3人去食,因為間cafe成日都有人包場,so要book位,book左6:00~!6:00去到...
  • 916/0留言

• 再戰CoCo壹番屋-紅酒牛肉汁...

作者:味之素      發表日期:2011-12-09

上次食過覺得好正,今次晚餐又再戰,7點來到,冇乜人唔洗排隊,上次試左出名的咖喱,喱次試下其他,要左紅酒汁牛肉蛋包飯,味道濃郁的牛肉汁,甜甜地,唔多覺有姓酒味,b...
  • 653/0留言

味之素
五星探險家
簡介:

累積瀏覽 1855078

全部攻略 2482

全部回應 10678